Itä-Länsi valinnat julki – Idän joukkueeseen vahva edustus Joensuusta!

Joensuun Mailasta on valittu peräti kuusi edustajaa naisten Itä-Länteen. Jo aikaisemmin julkistettuihin media- sekä yleisöäänestyksen lisäksi mukaan tapahtumaan valittiin lyöjäjokeri Hanna Toivanen.

Huikea alkukausi poiki useita naisten Itä-Länsi valintoja, kun Idän joukkuetta Joensuun Mailasta lähtevät edustamaan toista vuotta putkeen Maria Kaakinen, Veera Toikka sekä Noora Pasi. Ensikertalaisina kutsun saivat Nelli Huotari ja Hanna Toivanen. Idän pelinjohtoa täydentää 2. pelinjohtajan roolissa oleva Tommi Luostarinen.

Tänä vuonna yleisöllä oli enemmän vaikutusvaltaa joukkueiden valinnassa, kun se äänesti molempiin joukkueisiin kaksi jokeria ja yhden lukkarin. Yleisö valitsi JoMasta mukaan Toikan sekä Kaakisen. Myös media sai antaa oman äänensä ja näissä valinnat osuivat niin ikään kahteen JoMan pelaajaan, Huotariin sekä Pasiin.

- Valinta tuntuu tottakai hienolta, koska se on ollut itsellä semmoinen pesisunelma, että pääsisi pelaamaan naisten Itä-Länteen. Vielä hienompaa tästä tekee sen, että meidän joukkueesta on valittu viisi pelaajaa ja pelinjohtaja, joten se kielii siitä, että alkukausi on ollut onnistunut niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Tulee varmasti hieno tapahtuma Jyväskylässä! Toivanen kommentoi.

Huotari kommentoi valintaansa hyvin samoin sanavalinnoin. Valinta miellyttää erityisesti, kun mukana on tuttuja kasvoja.

- On kyllä mukava päästä pelaamaan naisten Itä-Länsiotteluun, sillä onhan se ollut tietynlainen unelma tai tavoite uralla. tästä valinnasta tekee ehdottomasti erityisen hienon se, että meistä JoMasta pääsi useampi muukin, joka tarkoittaa, että me ollaan joukkueena pelattu hyvä alkukausi, Nelli Huotari toteaa.

Itä-Länsi tapahtumaan vietetään Jyväskylässä 27.–30.6.2024. Naisten Itä-Länttä ei ole Jyväskylässä aiemmin pelattu, ja viimeisimmästä miestenkin Itä-Lännestä on ehtinyt kulua yli 40 vuotta. Tyttöjen ja naisten Itä-Lännet lauantaina sekä poikien ja miesten Itä-Lännet sunnuntaina. Kaikki valitut pelaajat ovat nähtävissä superpesiksen verkkosivuilta.