Hanna Toivanen: ”Vaihto lyöjäjokeriksi toi peli-ilon takaisin”

Lukkarista lyöjäjokeriksi kesken kauden hypännyt Hanna Toivanen ylsi onnistuneisiin tuloksiin mailan varressa.

Hanna Toivanen on viihtynyt Joensuun Mailassa vuodesta 2017 asti. Neljän vuoden aikana on nuori peluri huomannut huimaa kehitystä niin joukkueiden, kuin seurankin toiminnassa.

Naisten osalta toimintaa on koko ajan viety eteenpäin määrätietoisesti. Taustat ovat tehneet paljon töitä, samoin kuin joukkueet, jotta nyt ollaan tässä tilanteessa, että JoMalla on edustus myös Naisten Superpesiksessä, Toivanen huomioi.

Toiminnan kehittämisestä jatkuvasti kertoo myös se, että pelkkä pääsy Superpesikseen ei riitä, vaan JoMassa halutaan myös menestyä naisten puolella.

Nyt kaksi vuotta Superpesiksessä pelannut Toivanen listaa selkeitä eroja alemmilla sarjatasoilla pelaamisesta. Ero pääsarjatasoon on merkittävä.

Kun sarjataso vaihtuu, niin pelin tempo kasvaa. Pelaajat ovat entistä fyysisempiä, mikä näkyy naispesiksessä hyvin esimerkiksi etenijöiden nopeudessa.

Pelin vaativuus ja taktisuus lisääntyvät myös, kun mennään korkeammalle sarjatasolle. Varsinkin Superpesiksessä vastustajat analysoivat toistensa peliä hyvinkin tarkasti etukäteen.

Päättyneellä kaudella onnistui niin joukkue, kuin itse Toivanenkin ottamaan harppauksia eteenpäin huimasti ensimmäiseen Superpesiskauteen verrattaessa.

Toiseen kauteen oli lähtökohtaisesti helpompi lähteä, sillä vastustajat, pelaajat sekä pelin vaativuus, tempo ja vastaavat asiat olivat tiedossa.

Koen, että vaikka joukkueena sijoitus pysyi samana kuin viime kaudella, menimme silti niin joukkueena kuin yksilöinä askeleita eteenpäin. Aina, kun pelinjohto vaihtuu, niin he tuovat jotain uutta näkemystä peliin, ja heiltä saikin paljon uusia juttuja varsinkin omaan sisäpeliin.

Vaihto jokeriksi poiki tuloksia

Haastavan alkukesän jälkeen Toivanen löysi paikkansa jokerina, ja tuloksia alkoi syntymään.

Alkukausi oli erittäin haastava, mutta vaihto lyöjäjokeriksi toi peli-ilon takaisin. Samalla oma peli rentoutui ja sitä kautta alkoi tulla onnistumisia mailan varressa.

Suurimpana oppina kaudesta henkilökohtaisesti oli haastavan alkukauden kääntäminen onnistuneeksi loppukaudeksi. Jokerina ollessa sain monipuolisuutta sisäpeliin, mikä kantaa hedelmää varmasti myös tulevaisuudessa.

Toivanen oli päättyneen kauden lyöjätilaston 13, ja onnistui lyömään 20 ottelussa 2+34 juoksua.

Alkuun luulin, että siirtyminen jokeriksi olisi ollut haastavampaa, kun on tottunut isoon rooliin myös ulkopelissä. Vaihto lukkarista lyöjäjokeriksi oli kuitenkin siinä kohtaa itselle jopa pienimuotoinen helpotus, mikä sitten näkyi rentona ja positiivisena peli-ilmeenä jokeripaidassa.

Löysin jokerina ollessa oikeanlaisen pelifiiliksen, jolloin onnistumiset ruokkivat lisää onnistumisia ja yhdessä pelinjohdon kanssa saatiin myös monipuolistettua lyöntiratkaisuja, jotka osaltaan mahdollistivat hyvän tuloksen.

Seuraavaan kauteen koko joukkue tähtää koventamaan otteitaan.

Mielenkiinnolla lähden uutta kautta kohti. Pientä vaihtuvuutta tulee joukkueeseen, mikä tuo varmasti tullessaan uutta virtaa ja energiaa tekemiseen sekä uusia näkökulmia peliin.

Varmasti tehdään joukkueena kovasti töitä talvella, jotta kesällä 2022 nähdään entistäkin kovempi ja taistelutahtoisempi JoMa