Etenemisvoimaa Kainuusta ­­­­­­­­– Tervetuloa Joensuuhun Miia Vuoti!

Sotkamon Jymyn kasvatti Miia Vuoti siirtyy JoMan paitaan 1+1 vuotisella sopimuksella.

Miia Vuoti, 19, saapuu Joensuun Mailaan 1+1 vuotisella sopimuksella. Vuoti on edustanut urallaan useamman kauden ajan Kajaanin Pallokerhoa naisten Ykköspesiksessä sekä tyttöjen Superpesiksessä. Nuoresta iästä huolimatta Vuodilla takana jo kolme kautta naisten sarjapeleistä ja hän on valmiina ottamaan seuraavan askeleensa omalla urallaan naisten Superpesiksessä.

- Olen sopimuksesta todella innoissani! Pääsen ottamaan seuraavan askeleen pelaajaurallani eteenpäin. Joensuussa on tuttuja pelaajia ja joukkueen tekeminen on näyttänyt hyvältä ulospäin, joten mahtava päästä kuulumaan osaksi porukkaa. Valmennukselta tulen varmasti saamaan paljon uutta omaan pelaamiseen. Innolla odotan jo kesää 2025, mitä se tuokaan tullessaan! Vuoti kertoo.

Vuoti on ulkopeli profiililtaan linjapelaaja ja sisäpelissä hänet on nähty KPK:n paidassa numerolla 1-4. Menneellä kaudella naisten Ykköspesiksessä Vuodille kertyi 23 pelattua ottelua, joissa hän toi yhteensä 31 juoksua.

- Miia on nuori pelaaja, jolla on potentiaalia pelata laadukasta ulkopeliä mitalijoukkueessa. Sisäpeliin saamme etenemisvoimaa ja vaihtoehtoja sekä 0- että 1-tilanteeseen. Tottakai uusi sarjataso tuo uudet haasteensa, mutta uskon täysin että Miia tulee ne selvittämään kuten moni muukin nuori pelaaja JoMa paidassa viime vuosina, pelinjohtaja Tommi Luostarinen arvioi.

Tyttöjen Superpesiksessä Vuoti on esittänyt myös kotiutus taitojansa, kun kaudella 2024 hän löi 17 otteluun tehot 7+10. Vuoti on ollut myös vakio nimi tyttöjen Itä-Länsi-otteluissa, sillä hän on edustanut Idän joukkuetta viimeiset kolme vuotta peräkkäin.

- Olemme erittäin iloisia saadessamme Miian mukaan Joensuun Mailaan ja toivottamaan hänet tervetulleeksi naisten Superpesisympyröihin! Miia on motivoitunut ja tavoitteellinen pelaaja, jonka parhaat pelivuodet ovat vielä edessä. Odotamme innolla, että pääsemme näkemään hänen otteensa kentällä. Tämä on hieno lisäys kokoonpanoomme, ja uskomme, että Miia tuo mukanaan paljon energiaa ja osaamista tuleviin kausiin, Joensuun Mailan toimitusjohtaja Nemo Huhta kommentoi.