Arttu Jurvakainen jatkaa JoMan viuhkassa

JoMa Naisten pelinjohtajana jatkaa tuttu mies.

Joensuun Mailan naisten edustusjoukkueen viuhka pysyy myös tulevalla kaudella Arttu Jurvakaisen, 28, käsissä.

– Tällä kaudella Artun johdolla sekä nuori joukkue että sen sisällä olevat yksilöt kehittyivät koko ajan. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, niin tuloksen takana toiminta muovautui oikeaan suuntaan. Yhteistä matkaa on hyvä jatkaa, JoMan toimitusjohtaja Matti Lindholm kommentoi.

Jurvakainen saapui Joensuuhun vuosi sitten 1+2-vuotisella sopimuksella, josta otettiin nyt yhteisymmärryksessä käyttöön yksi optiovuosi. JoMa sijoittui viime kaudella naisten Superpesiksessä yhdeksänneksi.

– Olen viihtynyt hyvin Joensuussa ja päättynyt kausi jätti paljon nälkää jatkaa tätä projektia, kun emme saavuttaneet kilpailullisesti sitä, mitä halusimme. Meillä kaikilla on hyvällä tavalla paljon hampaankolossa, Jurvakainen sanoo.

– Toisaalta kulunut kausi osoitti itselleni myös sitä, että tekemämme asiat olivat monella tavalla oikean suuntaisia. Otimme steppejä monessa hyvässä asiassa ja saatu palaute tehdyistä asioista oli monelta osin positiivista, että oikeaan suuntaan on menty. Ja se oli myös oma kokemus.

Joukkueen tavoite oli pudotuspelipaikka, joka hyvän alkukauden jälkeen lipesi lopulta runkosarjan viimeisessä ottelussa Hyvinkään Tahkolle.

– Vastapainona myös on monta asiaa, missä itselläni on kehitettävää ja tämä on hyvä paikka kehittyä. On monta asiaa missä pitää pystyä parempaan tulevalla kaudella, jotta saamme myös kilpailumenestys korreloimaan sen suhteen, että joukkueen peli kehittyy.

JoMa Naisten joukkue pysyy pääpiirteissään hyvin kasassa. Uusia jatkosopimuksia julkaistaan ensi viikolla.

– Samalla saa myös jatkaa hyvän ja tutun porukan kanssa. Siitä olen hyvillään, ettei tarvitse aloittaa töitä alusta, vaan pääsemme jatkamaan pääosin tuttua juttua ja rakentamaan urheilullisesti ja pelillisesti sen päälle, mitä tänä vuonna laitoimme aluille, Jurvakainen sanoo.

Valmennustiimiin uutena miehenä liittyy Kouvolasta kotoisin oleva Isto Kauppinen, 23. Päättyneellä kaudella JoMan kakkospelinjohtajana toiminut Mikael Sillanpää ei jatka Joensuussa.